Κραυγή αγωνίας της Maha προς τους μουσουλμάνους συμπατριώτες της
Η επιστολή της Σύριας Μaha χριστιανής Ορθόδοξης που άφησε στο Δήμο Καβάλας αποχωρώντας από το Εκθεσιακό κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» στη Ν.Καρβάλη και δημοσίευσε στις 11 Μαρτίου 2016 η Εφημερίδα Νέα Εγνατία και σχολιάστηκε και από την ενημερωτική ιστοσελίδα KavalaPortal στις 15 Μαρτίου δείχνει την αγωνία των προσφύγων χριστιανών στο θρήσκευμα που σύμφωνα με την Μaha και την 12μελή οικογένειά της δεν τολμούν ούτε τα σταυρουδάκια τους να κρεμάσουν στο λαιμό τους φοβούμενοι το μίσος από φανατικούς ισλαμιστές συμπατριώτες της.
ΚAVALAPORTAL 15/3/2016
“Μια συγκινητική επιστολή άφησε στους ανθρώπους του δήμου Καβάλας, φεύγοντας από το Εκθεσιακό Κέντρο της Νέας Καρβάλης, μια πρόσφυγας Συριακής καταγωγής -αλλά γεννημένη στο Ιράκ-, η οποία διέμενε στο "Απόστολος Μαρδύρης" μαζί με την υπόλοιπη οικογένειά της. Η επιστολή δημοσιεύτηκε αρχικά στην εφημερίδα "Νέα Εγνατία" στις 11 Μαρτίου και δείχνει με τον πλέον γλαφυρό τρόπο το δράμα που έχει περάσει η πλειοψηφία των Σύριων προσφύγων - και δη των Χριστιανών στο θρήσκευμα, καθώς τόσο αυτή που έγραψε την επιστολή όσο και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς της- είναι χριστιανοί ορθόδοξοι.¨
Η επιστολή αναφέρει τα εξής:
Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν.
Το όνομά μου είναι Maha και ήρθα στην Ελλάδα μαζί με 12 μέλη της οικογένειάς μου. Είμαστε χριστιανοί ορθόδοξοι, Σύριοι στην καταγωγή από τη Μοσούλη του Ιράκ. Όταν ζούσαμε στο χωριό μας πυροβόλησαν τον άντρα μου στο πόδι επειδή είναι χριστιανός. Μετά από ένα χρόνο το ισλαμικό κράτος ήρθε στο χωριό μας στις 7/8/2015 και μας διέταξε να αφήσουμε το σπίτι μας τις αναμνήσεις μας και όλα τα πράγματα μας ή να ασπαστούμε το Ισλάμ.
Τελικά αποφασίσαμε να αφήσουμε το σπίτι μας και να πάμε στο βόρειο Ιράκ. Σε αυτό το διάστημα ήμουν έγκυος στον όγδοο μήνα υποφέραμε κι ήμασταν όλοι πολύ κουρασμένοι μέχρι που φτάσαμε στην εκκλησία του αγίου Ματθαίου και μείναμε εκεί σε μία μικρή τρύπα μαζί με πολλούς άλλους ανθρώπους. Οι ζωές μας βασίζονταν στην βοήθεια της συγκεκριμένης εκκλησίας και μείναμε εκεί για ένα χρόνο.
Εν τω μεταξύ το ISIS κατέστρεψε τα σπίτια μας συνεπώς δεν υπήρχε καμία ελπίδα να γυρίσουμε πίσω στην πατρίδα μας και έτσι ταξιδέψαμε στην Τουρκία. Εκεί ο άντρας μου δούλευε σε ένα μικρό εστιατόριο μέχρι που κατάλαβαν ότι είναι χριστιανός και του είπαν ότι αν θέλει να πληρωθεί θα πρέπει να γίνει μουσουλμάνος αλλιώς θα πρέπει να φύγει. Αν δεν το κάνει δεν πρόκειται να δουλέψει πουθενά.
Εξαιτίας αυτής της κατάστασης και του γεγονότος ότι υποφέραμε θελήσαμε να πάω στην Γερμανία ή σε οποιαδήποτε χριστιανική χώρα. Ταξιδέψαμε μέσω θαλάσσης ενώ ξέρω ότι αυτό είναι πολύ επικίνδυνο για τα μωρά και τα παιδιά της οικογένειας. Φοβόμασταν πολύ την θάλασσα αλλά ξέραμε ότι ο κύριος Ιησούς Χριστός δεν μας ξέχασε.
Μόλις φτάσαμε στην Ελλάδα εκπλαγήκαμε από τον τρόπο που μας υποδέχτηκαν οι άνθρωποι και μας έδωσαν ότι χρειαζόμασταν. Είναι Χριστιανοί (σ.σ.: οι Έλληνες) και ευγενικοί άνθρωποι. Νιώσαμε ευτυχισμένοι σαν να ξαναγεννηθήκαμε. Στην Ελλάδα νιώσαμε ότι είμαστε αληθινοί χριστιανοί. Εκεί που μένουμε (σ.σ.: εκθεσιακό κέντρο "Απόστολος Μαρδύρης") έχουμε πολλά προβλήματα με όσους ανήκουν στο ισλάμ και δεν εμφανίζονται τα σταυρουδάκια μας επειδή μας μισούν και φοβόμαστε για τα παιδιά μας.
Ελπίζουμε να πάμε στη Γερμανία και να ζήσουμε ειρηνικά μακριά από πολέμους και όπλα. Θέλουμε τα παιδιά μας να διδαχτούν την αγάπη την συγχώρεση και να είναι ευτυχισμένα. Δεν θέλουμε να επιστρέψουμε στη χώρα μας. Εκεί δεν ξέρουν τίποτα από αγάπη και ειρήνη. Δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στην χώρα μας διότι μας είπαν ότι είμαστε αμαρτωλοί και μας είπαν να απαρνηθούμε την πίστη μας αλλιώς θα μας σκοτώσουν με σπαθί.
Συγχωρήστε με δεν μπορώ να γράψω περισσότερα για το πόσο υποφέρουν εξαιτίας των δακρύων μου και αν αποφασίσω να γράψω το ποσό υποφέρουμε δεν θα φτάσει όλο το χαρτί του κόσμου για να το εκφράσω. Σας παρακαλώ βοηθήστε μας. Είμαι ευγνώμων από τα βάθη της καρδιάς μου για ότι μας προσφέρετε. Η χάρη του κυρίου Ιησού Χριστού να είναι μαζί σας.
Τα ονόματα των μελών της οικογένειάς μου: Hadya Sabri, Nawar Awni, Remoon Awni, Matha Majid, Mati Remoon, Admon Awni, Reta Najed, Andrean Admon, Andeler Admon, WdmanAwni, May Majid, Fadi Awni (βρίσκεται στην Ειδομένη)”
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΝΕΑ ΕΓΝΑΤΙΑ»
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου