Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΝΑ ΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ;


         
 Εντελώς τυχαία έπεσε στην αντίληψη μου ένα άρθρο στα «παρασκήνια» της εφημερίδος «Ε», με τίτλο διορθώσεις στο όποιο ανέφερε ότι «δεν είναι μόνο η Ελλάδα που διορθώνει ευαίσθητα σημεία της ιστορίας, όπως το πρόσφατο σε βιβλίο της Γ’ Γυμνασίου που έγραφε ότι στην αντιπαράθεση του 1996 Αθήνα και Άγκυρα διεκδικούσαν τα Ίμια……» προσέξτε τον όρο διεκδικούσαν. Δηλαδή οι βραχονησίδες αιωρούνται στο κενό και δεν ανήκουν σε κανέναν, με άλλα λόγια πλήρης υιοθέτηση των απόψεων που λανσάρει η Άγκυρα.
 Εκεί ψηλά στο υπουργείο παιδείας πρέπει οπωσδήποτε να ψαχτούν γιατί κάτι συμβαίνει και αυτό το κάτι είναι άκρος ανησυχητικό.
Διαβάζοντας την έκδοση της βουλής των ελλήνων «Δωδεκάνησα συνθήκες – νομοί – στατιστικές – χάρτες 1947-1997», έκδοση του 1998 διαβάζουμε στην Ιταλοτουρκική συνθήκη της 28.12.1932, όπου χαράχτηκαν οι θαλασσιές συνοριακές γραμμές στα άρθρα 1 και 2 την πλήρη και λεπτομερή καταγραφή των συνόρων.
Τη  συνθήκη την υπογράφουν.
Για την ιταλική κυβέρνηση: ο πλοίαρχος Romperto solntati, ναυτικός ακόλουθος και αεροπορικός ακόλουθος στην πρεσβεία, της αυτής μεγαλειότητας του βασιλέως στην Τουρκία.
Για την τουρκική κυβέρνηση:
Οι πλοίαρχοι Σαίπ Μπέη, σύμβουλος πρεσβείας, διευθυντής της διεύθυνσης του 1ου τμήματος του υπουργείου, πλοίαρχος Ερτουγκρούλ Μπέη.
Μετά τον δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο και την ήττα των δυνάμεων του άξονα τα Δωδεκάνησα επιστρέφονται στην Ελλάδα και η πράξη επιστροφής δημοσιεύεται: στην εφημερίδα της κυβερνήσεως του βασιλείου της Ελλάδος:
τεύχος πρώτον 22 Οκτώβριου 1947, αριθμός φύλλου 226, στο άρθρο 14 παράγραφο 1,2 και 3. Περιγράφει την εκχώρηση στην Ελλάδα, των νήσων και νησίδων της Δωδεκανήσου.
Ερώτημα λοιπόν προς κάθε ενδιαφερόμενο και με κίνδυνο να χαρακτηριστώ από μερικούς ως εθνικιστής, αφού το κοινοβούλιο της χώρας μας, παραθέτει τα στοιχεία για την κυριότητα νησιών και νησίδων της Δωδεκανήσου, τα οποία καλύπτονται και από δυο συνθήκες μία Ιταλοτουρκική και μια Ελληνοιταλική.
Ποιοι αγράμματοι λοιπόν (δεν μπορώ και δεν θέλω να φανταστώ κάτι διαφορετικό) είναι αυτοί οι όποιοι δίνουν με τον πιο επίσημο τρόπο τροφή στα γεράκια της Άγκυρας, ενώ δηλητηριάζουν την νέα γενιά με ιστορική αμάθεια.
Δεν τους παρεξηγώ οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν, για αυτό καλό είναι να επισκεφτούν την βιβλιοθήκη της βουλής των ελλήνων, μήπως και εν τέλει αναθεωρήσουν τα λανθασμένα τους στοιχεία.
 Αλλά όταν υπάρχουν άτομα στις κυβερνήσεις μας που αρνούνται να υπάρχει η σημαία της χώρας μας σε ελληνικά εδάφη έστω και αν αυτά είναι βραχονησίδες. (οι οποίες όχι μόνο οριοθετούν τα σύνορα, αλλά μας δίνουν και το δικαίωμα εκμετάλλευσης του όποιου υπόγειου πλούτου υπάρχει στο υπέδαφος τους), τότε μπορούμε να τα περιμένουμε όλα;!.  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ψάρια της Κάρλας

Η Κάρλα πριν την αποξήρανσή της, αποτελούσε ένα πολύ σημαντικό υγρότοπο, ο οποίος φιλοξενούσε μια μεγάλη ποικιλία από ανθρώπινες δραστηριότητες. Η Κάρλα με τα άφθονα ψάρια της, υπήρξε ο χώρος όπου αναπτύχθηκε ένας μοναδικός τρόπος ζωής των ανθρώπων που επί αιώνες ψάρευαν στα νερά της. Οι Καναλιώτες, κυρίως, ψαράδες αποτελούσαν μια οργανωμένη κοινωνία ψαράδων που διαιώνισαν αυτόν τον τρόπο ζωής, από πατέρα σε γιο, ως την αποξήρανση της λίμνης το 1962. Η λίμνη διέθετε τρεις ιχθυόσκαλες. Η μεγαλύτερη ονομάζονταν αποβάθρα και βρίσκονταν στην Πέτρα. Στην αποβάθρα γίνονταν η διακίνηση των ψαριών, τα οποία έφταναν ως και δεκαπέντε τόνους τη μέρα. Η δεύτερη ιχθυόσκαλα ονομάζονταν Αερανή και βρίσκονταν κοντά στον Άγιο Νικόλαο και η τρίτη, που ονομάζονταν παλαιόσκαλα, βρίσκονταν ανάμεσα στα Κανάλια και το Καλαμάκι. Στη σκάλα συγκεντρώνονταν κάθε πρωί μικροπωλητές και έμποροι απ’όλη τη Θεσσαλία για να συμμετέχουν στην πώληση των ψαριών. Τα περιζήτητα ψάρια της λίμνης πωλούνταν και στο π...

Νέος Ελληνικός κινηματογράφος "Η γλυκεία συμμορία"

«Όποιος ενώνεται με άλλον για να διαπράξει   κακούργημα (συμμορία) τιμωρείται με φυλάκιση    τουλάχιστον έξι μηνών.» (Άρθρο 187 παρ. 3 Ποινικού Κώδικα).   Βλέποντας κάποιος την ταινία «η γλυκεία συμμορία» δεν μπορεί να μην αναγνωρίσει σε αυτήν στοιχεία του νέου ελληνικού κινηματογράφου (Ν.Ε.Κ). Στοιχεία που οι πρώτοι σκηνοθέτες του είδους (στοιχειώδεις γνώσεις τεχνικής, ιστορίας, αισθητικής), τα έχουν πάρει από μια ιδιωτική σχολή, αυτήν του Λυκούργου Σταυράκου. Βέβαια δεν υπερτιμάτε ο ρόλος αυτής της σχολής, μια και οι μαθητές της συνέχισαν μετά αλλού, πλην όμως ήταν μια σχετικά καλή αφετηρία για την δεκαετία του 70. Το ευρύτερο πολιτιστικό κλίμα στην πατρίδα μας εκείνη την δεκαετία ήταν ενεργό, ενώ παρουσιάζονται και νέοι θεατρικοί συγγραφείς, παράλληλα ο Ν.Ε.Κ θριαμβεύει στο φεστιβάλ ελληνικού κινηματογράφου. Ταινίες του Παντελή Βούλγαρη, του Θεοδώρου Αγγελοπούλου της Τώνιας Μαρκετάκη κ.α αντιπαρατίθενται ως φιλμικές ιδιάζουσες γλώσσες καθώς και ως περιεχόμε...

Οι συνένοχοι και συναυτουργοί της Τουρκίας

  Επιμέλεια από Αντώνη Αντωνά. « Το τα αδύνατα διώκειν μανικόν· αδύνατον δε το τους φαύλους μη τοιαύτά τινα ποιείν » , δηλαδή  « Το να επιδιώκεις πράγματα που είναι αδύνατα είναι τρελό· και είναι αδύνατο οι φαύλοι να μην κάνουν κάτι τέτοιο » ,   Μάρκος Αυρήλιος.  ΟΙ ΔΟΛΙΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΝΙΣΣΑ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΤΑΜΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ,  ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΡΑΠΑΙΝΙΔΑ  ή ΠΑΛΛΑΚΙΔΑ  ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΗ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΠΑΡΚΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΚΑΙ Ο ΝΕΟΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΟΥ; ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΩΣ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΤΟΥ ΤΣΙΦΛΙΚΙ. ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΝΕΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΙΜΙΑ  ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΚΡΙΤΙΚΑ ΜΑΣ ΝΗΣΙΑ ΜΕ ΕΠΙΘΕΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ.  ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΚΑΙ ΑΙΘΕΡΕΣ ΚΑΙ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΣΤΑΣΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΟΥ  ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ  ΕΤΣΕΒΙΤ ΤΟ 1974 ,  ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ  ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΛΟΚΛΗ Ρ Η  κλπ ,  κλπ   . ΣΕ ΚΑΤΑΠΑΤΗΜΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΩΜΑΤΑ ΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟ...